A Pilisi Parkerdő tájékoztatása

2020. május 19 - Kategória: Hírek
pilisi_parkerdo.jpg

Visegrádi_Fellegvár_001.jpgBertényi-Miklós-Fűvészkert_02.jpg

(forrás:Pilisi Parkerdő Zrt.)

 

Újra látogathatóak az arborétumok és a visegrádi Fellegvár a Pilisi Parkerdőnél

 

 

A kormány kijárási korlátozást enyhítő intézkedéseinek megfelelően ezen a héten és a jövő héten kinyitnak a Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében lévő erdei iskolák, szálláshelyek, arborétumok. Túrák, kirándulások a járványügyi előírások betartásával továbbra is tarthatók.

 

Az erdő látogatása továbbra is lehetséges. A nyitott arborétumok, tanösvények, turistautak látogathatóak, de valamennyi esetben fokozottan figyelni kell a járványügyi intézkedések betartására. A következő napokban a Pilisi Parkerdő Zrt. több, a járvány miatt eddig zárva lévő intézménye, egysége kezdi meg működését.

 

 

 

 

 

·        Május 19-étől, keddtől kinyit a visegrádi Fellegvár, de a beltéri kiállítások még nem látogathatóak. A nyitva tartás nem változik: a vár 9 és 18 óra között tekinthető meg, belépő 17:30-ig váltható. A jegyárak az alábbiak szerint módosulnak: sétáló felnőtt jegy 1000 forint, sétáló diák- és nyugdíjas jegy 500 forint.

·        Szintén május 19-én, kedden nyit a visegrádi Bertényi Miklós Füvészkert.

·        A pilisszentkereszti Som-hegyi Turistaház május 19-től, keddtől várja a vendégeket.

·        Május 22-étől, péntektől látogatható a Budakeszi Arborétum.

·        A visegrádi Mogyoró-hegyen lévő Madas László Erdészeti Erdei Iskola május 25-étől, hétfőtől fogadja az iskolásokat. Az erdei iskolában egyelőre napközis foglalkozásokat tartanak, ottalvós táborok még nem indulnak.

·        A Budakeszi Vadaspark a hétfői nappal kinyitott, látogatható.

 

Bővebb információ:

Pilisi Parkerdő Zrt.

https://parkerdo.hu/