Bemutatkozó kisfilm

2019. július 30 - Kategória: Hírek

pr.jpg

A Bogdaner Singkreis, a Dunabogdányi Svábzenekar és a  Donauknie Tanzgruppe közös kiadványa

Bogdan wie es singt, spielt und tanzt

 

A három német nemzetiségi kultúrcsoport (Bogdaner Singkreis, Dunabogdányi Svábzenekar, Donauknie Tanzgruppe) a Német Nemzetiségi Önkormányzat gondozásában közös bemutatkozó kiadványokat készített. A kisfilmen elsősorban a községünkre jellemző német nemzetiségi dallamok és táncok szerepelnek. A csoportok a község jellegzetes helyszínein készítették a videofelvételeket. A papír alapú, kétnyelvű, képes kiadvány röviden bemutatja a helyi németség történelmét, jelenét, épített és szellemi örökségét.

Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek, aki akár az ötletek szintjén, akár tevékenyen, de mindenképpen kitartóan részt vett az igen hosszúra nyúlt projekt magas színvonalon történő megvalósításában. Külön kiemelném Schwartz József (Öcsi bá) szerepét, akitől a film alapötlete származik. Bízunk benne, hogy a kiadványok méltó képpen őrzik majd azokat a kulturális emlékeket és értékeket, melyeket még ma is rendkívül sokan fontosnak tartunk.

A kiadványokat támogatta: Német Nemzetiségi Önkormányzat Dunabogdány, Bethlen Gábor Alap, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Csoóri Sándor Alap

Köszönet a Danubia Televízió munkatársainak, akik a film szerkesztésének szakmai hátterét biztosították.

A mozgalmas nyári programkínálat, valamint a kultúrcsoportok elfoglaltsága miatt úgy döntöttünk, hogy a bemutatóra szeptember hónapban kerül sor. Az eseményről az újság következő számában és kihelyezett plakátokon nyújtunk tájékoztatást.

Vogel Norbert, „projektmenedzser”